Sant Mateu de Bages estrena un nou servei gratuït de cura per a infants per facilitar la conciliació de les famílies

Dilluns, 23 de gener de 2023

EL PROJECTE ES POSARÀ EN FUNCIONAMENT EL DIMECRES 1 DE FEBRER I VA DIRIGIT A FAMÍLIES AMB INFANTS D'ENTRE 5 I 12 ANYS.

Amb l'objectiu de millorar la conciliació de les famílies i permetre que les cuidadores dels infants tinguin temps per a realitzar activitats del dia dia o per participar de manera plena al mercat laboral, Sant Mateu de Bages obre un espai lúdic i de joc gratuït, dirigit a nens i nenes des del 5 fins als 12 anys.

Aquesta iniciativa és un projecte que vol donar suport de forma puntual a les dones per a la cura dels infants. Per tant no es tracta d’un servei de canguratge fixe, sinó d’una nova proposta per a facilitar la conciliació en dies ocasionals.

El projecte, anomenat Juga Bages es realitzarà al gimnàs de l'Escola Sant Esteve de Valls de Torroella. Durant l'activitat, que es realitzarà els dimecres, de les 5 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, professionals del lleure vetllaran pels infants. Durant les vacances escolars el servei no estarà operatiu.

Reserva prèvia

Per accedir al Juga Bages les famílies hauran de fer una reserva prèvia, a través d'internet, amb un mínim de 24 hores d'antelació cada vegada que en vulguin fer ús. Les famílies podran deixar l'infant l'estona que ho necessitin dins l'horari establert. En el moment de la inscripció els pares i mares rebran informació sobre el servei amb els objectius, la metodologia, les activitats, l'horari i la normativa del servei.

El Juga Bages també inclourà un servei de préstec de jocs i joguines i se celebraran els dies internacionals que tinguin especial rellevància amb els infants. Totes les activitats aniran encaminades a transmetre els valors de respecte, igualtat i llibertat i comptaran amb un equip format per una persona coordinadora i deu monitors i monitores de lleure.

Les inscripcions poden realitzar-se a AQUí

Aquest projecte, impulsat des de l’àrea de les dones del Consell Comarcal del Bages, es realitzarà a un total de setze municipis de la comarca i compta amb el finançament del programa Temps x Cures del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de visibilitzar la feminització de les cures i la necessitat de donar suport a les dones en la conciliació de la vida familiar, laboral i personal.

Darrera actualització: 8.09.2023 | 12:08