Ermita de Sant Cristòfol de Figuera

Edifici religiós dels segles XII i XIII. Situat al fondal del vessant meridional de la Serra de Castelltallat junt a la masia Figuera. Temple petitó que presenta una nau rectangular amb absis semicircular adossat a la masia Figuera.

Es una ermita fortificada amb un cos superior per damunt la nau que conserva els merlets i espitlleres pròpies de l’època de construcció. El campanar de torre és posterior. Accés pels peus de la nau, molt sorprenent ja que és una escala encaixada.

Aquesta ermita té un important interès històric, perquè es tracta d'una construcció romànica aixecada al segle XII, però que als segles XV i XVI va patir una sèrie de modificacions, ja què fou fortificada, la qual cosa li dóna un caire poc freqüent, fins i tot en les esglésies que també foren fortificades. Durant aquests mateixos segles es construí un pis superior de caire defensiu i s'adossaren uns murs atalussats a la base. Més tard encara se li afegí a ponent, una torre massissa que devia suplir el primitiu campanar d'espardenya.


Les actuals campanes que té, son les originals de l’església de Sant Pere de Vilalta.Va ser restaurada fa uns 7 anys. Interiorment està molt arreglada.

Darrera actualització: 14.02.2017 | 13:17