Església de Sant Pere i Sant Feliu de Salo

Església situada dintre del poble de Salo, emplaçada al costat de les cases i amb un cementiri adossat al costat dret. Està coberta amb volta de canó simulada feta de totxo; la llinda del portal d’entrada està datada l’any 1810 i té símbols eclesiàstics representats, més amunt hi trobem un ócul. Presenta una nau central i dues laterals separades per arcs de mig punt i columnes. L’altar està alçat per dos esglaons. Al cap de la nau s’alça el campanar de torre quadrada amb 4 finestres.L’interior està molt arreglat. El terra està enrajolat.

L’any 1936 l’església va ser incendiada, deteriorant-se una gran part de la volta que s’enfonsà i altres parts. Va ser reedificada pocs anys desprès.

Retaule de Sant Pere i Sant Ferliu. Està situat a l’altar major de l’església. Està format per un cos central i dos laterals. El cos central, més ampli, alberga les imatges de St. Pere i St. Feliu, talles de fusta policromada, col•locades davant una fornícula. En els laterals hi ha les imatges de St. Isidre (lateral dreta) i Sta. Llúcia (lateral esquerra) i també són talles policromades. Els tres cossos, estan separats per unes columnes de pedra, i coronats per frontons ornamentats amb mènsules en els laterals, i un arc central (tots ells també de pedra natural).Els materials utilitzats són la pedra i l’alabastre.

Es creu que les imatges de St. Pere i St. Feliu són del període precedent a la guerra de 1936, i que van ser salvades del foc de l’església.

En els documents consta fet per un marbrista de Manresa, però no dona el seu nom.

Darrera actualització: 14.02.2017 | 13:16