Observatori astronòmic de Castelltallat

Com arribar-hi

Si veniu de la part de Manresa, o de Calaf, és a dir, per a l’Eix transversal, us recomanem que accediu a l’Observatori, per la sortida 114 “Aguilar de Segarra, Fonollosa”

Si veniu de la part Nord, es a dir, per Solsona, Cardona, etc. us recomanem que accediu a l’Observatori, per Callús i Sant Mateu de Bages

L’entorn

Situada al centre geogràfic de Catalunya i a una mica més d’una hora per carretera de les principals ciutats de Catalunya, es troba la Serra de Castelltallat.

En aquest espai natural únic es troba un grup de cases rurals i masies, que ofereixen en conjunt més de 200 places d’allotjament amb tot el confort. Les cases conjuguen el millor de la tradició rural catalana, amb modernes instal·lacions en un ambient de pau i tranquil·litat, on és possible gaudir de l’excel·lent gastronomia artesana que ofereixen. Les possibilitats d’allotjament són amplies i en molts casos és possible disposar d’un habitacle independent. L’oferta es complementa amb la presència d’un càmping de 120 places, amb tots els serveis, situat en el bosc de la població de Salo.

La Serra de Castelltallat és ideal per realitzar activitats relacionades amb la natura, com el senderisme i rutes BTT, destacant les passejades i travessies en carretes i diligències tirades per cavalls, únics en el turisme rural.

Situació i clima

L’Observatori Astronòmic de Castelltallat es troba a 910 metres d’altura, un entorn certament favorable per a l’observació del cel, l’absència de contaminació lumínica permet fer observacions transparents de gran qualitat.

L’orografia de la zona produeix una capa d’inversió tèrmica situada per sota d’aquesta alçada. En conseqüència, la possibilitat d’estar ennuvolat es molt inferior a la de la resta de la comarca, ja que tant les boires com els núvols baixos es troben habitualment per sota de l’altura de l’Observatori.

Telèfon: 667 529 051
Adreça electrònica: info@observatoricastelltallat.com
Darrera actualització: 25.02.2022 | 13:33